VÅRT KVALITETSARBETE - PRODUKTER BYGGDA FÖR NORDEN

Kvalitet och pålitlighet är viktiga grundpelare för oss på LG. En värmepump är en långsiktig investering och som kund ska du kunna känna trygghet i att din värmepump fungerar bra och håller länge. Därför jobbar vi kontinuerligt med kvalitetssäkring.

Nordiska produkter för den nordiska marknaden

För oss som bor i Norden är det förstås extra viktigt att värmepumpen fungerar bra när det är riktigt kallt ute. Därför har vi utvecklat en line-up med nordiska värmepumpar, byggda från grunden för att klara vårt kalla och tuffa klimat. Dessa utvecklas i tätt samarbete mellan vårt nordiska team och utvecklings-teamet i Korea.

För att säkerställa kvaliteten testar vi våra nordiska värmepumpar i minst ett år på vår marknad. På så sätt säkerställer vi att de fungerar i verkligheten och inte bara i teorin. Våra nordiska värmepumpar har en massa funktioner speciellt anpassade för vårt klimat och är testade för att klara av temperaturer ner till -20°C, men klarar ofta lägre temperaturer än så.

För att du ska vara säker på att en produkt är nordisk har vi valt att ge dem namn som börjar med ”Nordic”. Dessa säljs endast i Norden. Idag består vår nordiska line-up av Nordic Prestige Plus, Nordic Prestige och Nordic Libero Plus. När du väljer en av dessa produkter kan du vara säker på att du får en värmepump som är framtagen och testad exklusivt för Norden.

LG0065_AC_webb_hero_1400x875px_1

Tio års kompressorgaranti för din trygghet

För att du ska kunna känna dig riktigt trygg med våra värmepumpar erbjuder vi tio års kompressorgaranti på vår nordiska line-up. Garantin är ett led i LG:s kvalitetsarbete och syftar till att öka tryggheten och kundnöjdheten för LG:s produkter. Garantin omfattar produkterna Nordic Prestige Plus, Nordic Prestige och Nordic Libero Plus och gäller alla konsumenter som köper en ny värmepump från och med 1 juli 2015.

LG0065_AC_webb_nyheter_960x390px_1

Kvalitetsarbete som ger resultat

Ett resultat av vårt kvalitetsarbete är Nordic Prestige som år 2013 fick det bästa samlade testresultatet en värmepump någonsin fått av SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut*. Testet genomfördes år 2013 på uppdrag av Energimyndigheten och visade bland annat att Nordic Prestige  var den värmepump som gav den största årliga besparingen i kWh över hela landet. Dessutom visade testat att Nordic Prestige har samma höga kapacitet vid minus sju grader som vid plus två, och att detta var den värmepump som hade den högsta kapaciteten vid minus 15 grader.  Detta ser vi som ett kvitto på att kvalitetsarbetet med våra nordiska produkter fungerar bra.

LG0065_AC_webb_nyheter_960x390px_4