01 September 2014

Husägare saknar viktig information vid köp av värmepump

Att köpa värmepump är en dyr och viktig investering men husägarna saknar lättillgänlig och enkel information inför köpprocessen, enligt en undersökning som LG Electronics har låtit göra i samarbete med YouGov. LG har därför sammanställt de viktigaste frågorna i en köpguide till hjälp för konsumenterna.

Stockholm, 1 september, 2014 – Snart är hösten här och vintern är inte långt borta med kallare temperaturer. För de flesta husägare innebär detta betydligt dyrare uppvärmningskostnader och många funderar på om det finns sätt att sänka uppvärmningskostnaderna inför den kommande vintern. Ett sätt är att byta till en ny uppvärmningslösning så som en värmepump. Detta kan dock vara en förhållandevis stor investering och det kräver en hel del funderande och inläsning för att hitta rätt modell som passar för just den boendesituation man har.

En undersökning som LG Electronics gjort tillsammans med YouGove visar att konsumenterna tycker att köpprocessen är lång och bitvis besvärlig och att de saknar lättillgänlig information. Vidare önskar sig konsumenterna tydlig och enkel information om vad som är viktigt att tänka på inför ett köp av ny värmepump. För att hjälpa konsumentern har LG tagit fram en guide med tips på vilka frågor som kan vara viktiga att ställa inför ett värmepumpsköp.

— Vi vet att det är mycket att ta ställning till när det gäller inköp av en värmepump, det kan helt enkelt kännas som en djungel, säger Stefan Lögdberg, nordisk försäljningschef för LG värmepumpar. Det finns inte heller en värmepump som passar alla, därför är det viktigt att ta reda på så mycket som möjligt inför köpet. Men vi vet också att det kan vara svårt att veta vilka frågor som bör besvaras. Därför har vi tagit fram en enkel köpguide som ska underlätta för konsumenterna att hitta rätt.

Nedan ser du några av de viktigaste frågorna och tipsen att tänka på. Du kan se guiden i sin helhet på www.lgvarme.se/tips-infor-kop

  1. Vilken värmepump passar bäst för mitt boende?
  2. Har placeringen betydelse?
  3. Hur mycket kan jag spara?
  4. Se över värmeeffekten vid låga utomhustemperaturer
  5. Jämför ljudnivån hos olika värmepumpar
  6. Vilka tillbehör och funktioner vill jag ha?
  7. Vad säger testerna?