26 August 2015

Tryggt köp med ny 10-årsgaranti i LG:s nordiska värmepumpar

För att öka kundnöjdheten och bevisa tryggheten och kvaliteten i sina nordiska produkter lanserar LG nu tio års kompressorgaranti på sina värmepumpar.

Stockholm, 31 augusti, 2015  – Nu introducerar LG tio års kompressorgaranti på sina nordiska värmepumpar. Garantin omfattar produkterna Nordic Prestige Plus, Nordic Prestige och Nordic Libero Plus och gäller alla konsumenter som köper en ny värmepump från och med 1 juli 2015. Detta ligger helt i linje med LG:s uppskattade 10-årsgaranti på vitvaror.

– Att köpa en värmepump är en stor investering och konsumenten måste kunna lita på hållbarheten i produkten de väljer, säger Stefan Lögdberg, nordisk säljchef för LG Air Conditioning & Energy Solutions. Kvalitet och pålitlighet är viktiga grundpelare för oss och vi vill att användaren ska känna sig nöjd och trygg vid köp av en värmepump från LG. Jag är därför mycket glad över att vi nu kan erbjuda hela tio års kompressorgaranti på våra värmepumpar som utvecklats särskilt för det tuffa nordiska klimatet.

Nordiska värmepumpar för den nordiska marknaden

LG är en av världens största tillverkare av värmepumpar och luftkonditioneringar. För oss som bor i Norden är det förstås extra viktigt att värmepumpen fungerar bra när det är riktigt kallt ute. Därför har LG utvecklat nordiska produktserier med värmepumpar, speciellt framtagna för vårt kalla och fuktiga klimat. Fokus ligger på effektivitet, besparing och design. För att säkerställa kvaliteten testas de nordiska värmepumparna i minst ett år på vår marknad innan de börjar säljas till konsument. Ett bevis på att den nordiska satsningen har gett resultat är Nordic Prestige, som i Energimyndighetens test* av luftvärmepumpar blev bäst i flera av de viktigaste testkategorierna så som energibesparing och kapacitet vid låga utomhustemperaturer.

Smart WiFi-styrning för det uppkopplade hemmet

LG:s värmepumpar är också anpassade för det smarta och uppkopplade hemmet. Flera av de nordiska modellerna är förberedda för WiFi-styrning så att du enkelt kan styra den med din smartphone oavsett var du befinner dig. Via den kostnadsfria smartphone-appen kan du styra luftflöde, luftriktning och tidsinställning och du kan även ansluta och styra flera värmepumpar från samma mobil. Exempelvis kan du höja temperaturen i sommarstugan från underhållsvärme till normal inomhustemperatur innan du åker hemifrån, så att du möts av ett lagom varmt hus när du kommer fram.

* Testet, som genomfördes på uppdrag av Energimyndigheten år 2013, visade bland annat att LG Nordic Prestige 9 kBTU var bäst i test på energibesparing ända ner till -20°C. Du kan se testet i sin helhet på Energimyndigheten.se.