20 March 2013

LG Nordic Prestige – Den bästa luftvärmepump som Energimyndigheten testat

I det senaste testet av luftvärmepumpar, utförd av SP (Sveriges Tekniska Forskningsinstitut) på uppdrag av Energimyndigheten, har modellen LG Nordic Prestige 9kBTU blivit bäst i flera av de viktigaste testkategorierna såsom energibesparing och kapacitet vid minusgrader.

Stockholm, 20 mars, 2013 – I det senaste testet av luftvärmepumpar, utförd av SP (Sveriges Tekniska Forskningsinstitut) på uppdrag av Energimyndigheten, har modellen LG Nordic Prestige 9kBTU blivit bäst i flera av de viktigaste testkategorierna såsom energibesparing och kapacitet vid minusgrader. Sammantaget visar resultaten att Nordic Prestige är den bästa luftvärmepump som Energimyndigheten någonsin testat.

– Vi är väldigt glada över de positiva testresultaten för vårt flaggskepp LG Nordic Prestige, som visar att vi kan spara upp till 500 kWh mer än någon annan luftvärmepump på marknaden. Enligt Energimyndighetens uträkningar kan en villaägare räkna hem sin investering på två och ett halvt år, säger Stefan Lögdberg, Nordic Technical Manager på LG Electronics.

Högst besparing

Energimyndigheten har räknat på hur mycket kWh en villaägare kan spara i små och stora hus från norr till söder i Sverige. LG Nordic Prestige 9kBTU är den modell som enligt det oberoende testet spar mest energi på de orter som Energimyndigheten mäter; Malmö, Borås och Luleå. Några exempel från rapporten visar att:

  • I en Malmövilla med uppvärmningsbehov på 16 600 kWh/år spar husägaren 11 700 kWh.
  • I en Boråsvilla med uppvärmningsbehov på 20 000 kWh/år spar husägaren 13 000 kWh.
  • I en Luleåvilla med uppvärmningsbehov på 28 000 kWh/år spar husägaren 14 500 kWh.

Bäst när det är kallt – kapacitet när det gäller!

Testet visar att LG:s luftvärmepump Nordic Prestige har samma höga kapacitet vid plus två grader som vid minus sju. Testet visar även att LG Nordic Prestige har marknadens absolut högsta kapacitet vid minus 15 grader. Den höga kapaciteten samt årsvärmefaktorn är resultatet av två års forskning och utveckling samt studier av det tuffa nordiska klimatet och hur nordbor använder sina luftvärmepumpar. Analysen av det nordiska klimatet har gett LG:s ingenjörer möjlighet att utveckla och producera en luftvärmepump som maximerar besparingen över hela året.

Efterfrågad storsäljare

Sedan lanseringen i september 2012 har LG Nordic Prestige fått ett mycket bra mottagande från kunder och återförsäljare på den nordiska marknaden. LG har med Nordic Prestige blivit en av marknadens mest efterfrågade luftvärmepumpar, vilket har resulterat i kraftigt ökande marknadsandelar i Sverige, Norge och Danmark det senaste halvåret.

LG är en av världens största tillverkare av värmepumpar och luftkonditionering. Norden är en prioriterad marknad och fokus ligger på att fortsätta att utveckla och lansera produkter byggda för det nordiska klimatet. Utöver flaggskeppet LG Nordic Prestige finns det ytterligare två modeller tillgängliga på den nordiska marknaden – LG Nordic Artcool och LG Nordic Libero. Luftvärmepumparna är specialutvecklade för det unika nordiska klimatet, med stort fokus på effektivitet, besparing och design. Flaggskeppet Nordic Prestige är dessutom marknadens tystaste luftvärmepump. LG:s luftvärmepumpar finns tillgängliga via ett rikstäckande nät av installatörer och fackhandelsbutiker. Distributörer i Sverige är Kinnan AB.

Mer information:

Mer information kring testet hittar du här. Rapporten i sin helhet finns tillgänglig på Energimyndighetens hemsida.