03 September 2014

LG lanserar Nordic Prestige Plus - uppföljaren till 2013 års testvinnare

Nu lanseras LG Electronics toppmoderna och supereffektiva luftvärmepump Nordic Prestige Plus på den svenska marknaden med möjlighet att styra via mobilen och en av de mest energisnåla på marknaden.

Stockholm 3 september 2014 – LG Electronics Nordic LG lanserar nu en ny serie värmepumpar med Nordic Prestige Plus, uppföljaren till Nordic Prestige, som den absoluta toppmodellen. Nordic Prestige lanserades 2012 och när SP (Sveriges Tekniska Forskningsinstitut) på uppdrag av Energimyndigheten testade den under 2013 uppnådde den det bästa testresultatet någonsin. Testet visade att Nordic Prestige gav bäst kostnadsbesparing över hela landet och dessutom bäst effekt när det är som kallast. Nu kommer Nordic Prestige Plus som är en uppgraderad version med ännu bättre effektivitet och stöd för WiFi-styrning. Dessutom lanseras också Libero Plus och en ny version av Nordic ArtCool i mellan-segmentet.

– Vi är oerhört stolta över Nordic Prestige-serien som redan förra året uppnådde det bästa resultatet någonsin i SP:s tester, säger Stefan Lögdberg, nordisk försäljnings- och teknisk chef inom AE. Nu lanserar vi uppföljaren, som är bättre än förra årets testvinnare på alla punkter samtidigt som vi har förberett den för WiFi så att användare kan styra den med sin mobil, även utanför hemmet.

Energiklass A+++ och SCOP på 5,2

SCOP är en faktor som visar hur mycket en värmepump kan spara under ett år och Prestige Plus värde på 5,2 är en ökning från föregående modell med 0,6 och samtidigt bland de högsta i klassen. SCOP har dessutom betydelse för energiklassningen, som för Nordic Prestige Plus är den högsta möjliga, det vill säga A+++.

Speciellt framtagen för den nordiska marknaden

LG ELECTRONICS LANSERAR NORDIC PRESTIGE PLUS – UPPFÖLJAREN TILL… – LG Electronics Nordic

Med WiFi-anslutning på din värmepump kan du enkelt styra den med din smartphone oavsett var du befinner dig. Du kan till och med styra flera anslutna värmepumpar från samma telefon om du vill. Med den kostnadsfria smartphone-appen kan du styra luftflöde, luftriktning och tidsinställning under samma dag. Till skillnad från många andra tillverkare har LG:s värmepumpar utvecklats specifikt för det nordiska klimatet istället för att bara anpassa befintliga modeller. Det gör att LG:s modeller fungerar bättre och mer effektivt jämfört med konkurrerande lösningar. Detta innebär att enheterna försetts med en rad olika funktioner, bland annat:

– Twin Rotary-kompressor – ger en tystare utomhusenhet med ökad effektivitet

– Extra isolerad utomhusenhet – ökar effekten samt bullernivån

– Silikonisolerat kretskort – skyddar elektroniken mot fukt

LG:s nya flaggskepp inom luftvärmepumpar, Nordic Prestige Plus, finns tillgänglig via distributör Kinnan från och med augusti 2014.