12 September 2012

Specialutvecklade värmepumpar för svenska hem

LG lanserar ny serie värmepumpar utvecklade för en enda sak – att klara av det unika nordiska klimatet. Värmepumparna är kraftfulla och energisnåla i stilren design och toppmodellen Nordic Prestige är dessutom marknadens hittills tystaste.

Stockholm, 12 september 2012 – LG Electronics lanserar en ny serie värmepumpar i Norden som specialutvecklats för det nordiska klimatet, som med väderförhållanden som skiljer sig mycket under årets olika årstider ställer enormt höga krav på såväl uppvärmning som kylning. Produkterna måste generera mycket kraftfull uppvärmning, vara extremt högeffektiva och energisnåla, samtidigt som de måste nå upp till våra höga krav på design och ljudnivåer. LG:s nya serie värmepumpar har tagit fasta på alla viktiga krav som gäller för uppvärmning i vår del av världen.

– Vi är oerhört stolta över den här serien värmepumpar, säger Stefan Lögdberg, teknisk chef inom AE på LG Electronics. Nordic Prestige är vår första värmepump som är direkt skräddarsydd för vårt hårda klimat i norra Europa, och det är extra roligt att produkterna fått så bra mottagande från våra partners på marknaden.

Kollektionen består av tre modeller – LG Nordic Prestige, LG Nordic Artcool och LG Nordic Libero

Tufft klimat för nordiska konsumenter

Klimatet i Norden är relativt unikt, med ett spann som kan gå från 30 plusgrader vissa somrar ned till -25 minusgrader om vintern. LG:s nya serie värmepumpar för Norden är därför extremt kraftfulla och effektiva. En konsument sparar minst 50 procent i energikostnad efter installation, samtidigt som värmeeffektiviteten är bland den bästa på marknaden. Värmepumparna är utvecklade med stort fokus på design och form och toppmodellen Nordic Prestige är dessutom marknadens tystaste värmepump. Samtliga modeller erbjuder underhållsvärme vilket även gör dem till utmärkta val för sommarstugan eller källaren och förhindrar att de fryser under de kalla vintermånaderna.

Starkt partnerskap ger säker installation via Sverigepumpen

LG Electronics samarbetar i Sverige med distributören Kinnan AB sedan ett drygt år tillbaka. Kinnan arbetar sedan 2004 mycket framgångsrikt med sitt framtagna trygghetskoncept Sverigepumpen, och har nu även utökat konceptet med produkter ur LG:s sortiment. Sverigepumpen innebär en extra trygghet för slutkunden, med sex års helhetsgaranti både vad gäller installation och produkt. I praktiken innebär konceptet ett hembesök av installatören som gör en husanalys och bedömning kring vad som passar i huset. Därefter sker installation där installatören även hjälper kunden med uppstart och programmering av produkten, så kunden kan känna sig trygg hela vägen från köp till installation och användning.
– Vårt samarbete med LG Electronics fungerar väldigt bra. Vi valde LG eftersom de har ett starkt och välkänt varumärke – de är ju trots allt världens största leverantör av värmepumpar, säger Anders Ax, försäljningschef Kinnan AB. Vi ville hitta en leverantör som satsar specifikt på nordiska marknaden, på produkter som lämpar sig bäst för det nordiska klimatet. Nu har vi också möjlighet att vidareutveckla konceptet Sverigepumpen och bredda vårt konkurrenskraftiga utbud.